Winkelmand

Helmplicht snorscooter

Helmplicht snorscooter

Vanaf 1 januari 2023 is het voor snorfietsers, snorscooters, bromfietsers en alle andere voertuigen met een blauw kenteken verplicht om met een helm op een openbare weg of fietspad te rijden. Deze verplichting geldt voor zowel passagier als medepassagier en geldt in het hele land.

Waarom moeten snorfietsers een helm op?

Jaarlijks vallen er in het verkeer veel slachtoffers onder snorfietsers omdat zij onbeschermd (zonder helm) rondrijden. Deze ongevallen hebben daardoor vaak ernstige gevolgen. Om die reden moeten alle snorfietsers, bromfietsers en scooterrijders allemaal een ECE goedgekeurde helm dragen. Naar verwachting zal met de komst van de helmplicht het aantal doden en gewonden onder snorfietsers omlaag gaan.

Helmplicht snorfiets Amsterdam en Utrecht

In Amsterdam is het al sinds 2019 verplicht om op veel plekken binnen de ring A10 op de openbare weg te rijden met een helm op. Ook in Utrecht is het verplicht. Met de komst van de landelijke helmplicht is het voor alle bestuurders van snorfietsers en bromfietsen met een blauw kenteken duidelijk dat je overal een helm moet dragen.

Geschikte scooterhelmen voor helmplicht

Al onze helmen zijn ECE goedgekeurd en voldoen aan de eisen om te dragen op een snorfietser of een snorscooter. In onze webshop én in onze winkel vind je een ruim assortiment aan helmen. Bestel online of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Bekijk hier al onze helmen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met de standaard instellingen. Bekijk hier ons privacybeleid.